Analiza de risc

Peste 1600 analize de risc efectuate

Advance a reactionat prompt la evolutia pietei de profil in urma HG 301/2012 privind realizarea analizelor de risc la securitate fizica pentru unitati bancare si ATM-uri off-site si are deja in portofoliu peste 1600 de analize de risc efectuate.

In baza analizei de risc se evalueaza si se stabilesc măsurile necesare pentru limitarea riscurilor de securitate la nivel acceptabil sau eliminarea lor.

Fac obiectul analizei de risc la securitate fizica : Toate societăţile “…indiferent de natura capitalului social, forma de organizare ori asociere, modul de deţinere a bunurilor ori valorilor.” Extras din Art. 2 (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii 333/2003.

Incalcarea prevederilor din legislatia specifica privind elaborarea si implementarea analizei de risc la securitatea fizica constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 la 10.000 RON.

Analizele de risc se efectuează de experţi denumiti evaluatori de risc, care trebuie sa fie înscrişi în RNERSF (Registrul National al Evaluatorilor de Risc la Securitatea Fizica).

Revizuire analiza de risc

Analiza de risc se efectuează înaintea instituirii măsurilor de securitate şi se revizuieşte într-una din următoarele situaţii:

  • cel puţin odată la 3 ani, pentru corelarea cu dinamica parametrilor interni şi externi care generează şi/sau modifică riscurile la securitatea fizică a unităţii;
  • în cel mult 60 de zile de la producerea unui incident de securitate la unitatea respectivă;
  • în cel mult 30 de zile de la modificarea caracteristicilor arhitecturale, funcţionale sau a obiectului de activitate al unităţii.
analiza-risc
Interesat de o colaborare cu noi? Contacteaza-ne ›